The Official Swedish News & Current Affairs Review

An ongoing review of news reporting, politics and current events that affect daily life in Sweden, as well as comments on world events. Commentary will be posted in both English and Swedish.

En löpande granskning av nyhetsrapportering, politik och aktuella frågor som påverkar vardagslivet i Sverige, samt kommentarer på världsfrågor. Synpunkterna kommer att skrivas på både svenska och engelska.

Wednesday, February 15, 2006

Att bedra folket

Än en gång får vi bevis på att facket (läs LO) och socialdemokraterna sitter i knän på varandra, något som torde vara omöjligt i en sann demokrati och i ett system där heder fortfarande råder.

Hur kan det komma sig att en FACKLIG organisation som skall vara OBEROENDE kan utforma valtaktik TILLSAMMANS med en sittande regering??? Hur är det möjligt att regeringen kan utnyttja en facklig organisation för att värva röster åt sitt parti inför ett kommande val? Och hur kan en facklig organisation sitta i knän på ett politiskt parti och visa det på ett sådant oförskämt sätt? Är detta ett bra sätt att tjäna sina medlemmar? Vem tjänar på detta förutom facket och socialdemokraterna? Det här skadar förtroendet för facket, det skadar förtroendet för politiken och allra mest för den demokratiska processen.

Det här skriker jäv och korruption från både nära och långt håll. Varför är det ingen som kallar det för vad det är?

Vi får se hur långt myglet (läs korruptionen) går under denna valperiod, samt vem som kommer att visa lite ryggrad i valuppgången.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home