The Official Swedish News & Current Affairs Review

An ongoing review of news reporting, politics and current events that affect daily life in Sweden, as well as comments on world events. Commentary will be posted in both English and Swedish.

En löpande granskning av nyhetsrapportering, politik och aktuella frågor som påverkar vardagslivet i Sverige, samt kommentarer på världsfrågor. Synpunkterna kommer att skrivas på både svenska och engelska.

Wednesday, January 11, 2006

Vad är skatteplanering?

Kvällens avsnitt av programmet "Kalla Fakta", som sänds i TV4, kommer att granska kungens pengar och affärer. Redan nu anklagas han för "skatteplanering". Men vad är skatteplanering egentligen? Det är många som flitigt anklagas för detta märkliga "brott", främst av Skatteverket, men även av nyfikna grannar, vilt främmande människor och i stort sett vem som helst i Sovjet-Sverige som åtar sig rätten att göra det. Men är "skatteplanering" verkligen ett brott? Allt tyder på att kungen har följt lagen när det gäller just den fastighetsförsäljning som tidningarna har börjat fokusera på. Är det inte förnuftigt av var och en att, oavsett om man är företagare eller anställd, förvalta sina pengar för att maximera vinsten och minimera alltför stora utgifter? Kungen och/eller hans rådgivare är smarta, det råder det ingen tvekan om. Använder man inte hjärnan går det inte att överleva som affärsman eller företagare i Sverige.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home