The Official Swedish News & Current Affairs Review

An ongoing review of news reporting, politics and current events that affect daily life in Sweden, as well as comments on world events. Commentary will be posted in both English and Swedish.

En löpande granskning av nyhetsrapportering, politik och aktuella frågor som påverkar vardagslivet i Sverige, samt kommentarer på världsfrågor. Synpunkterna kommer att skrivas på både svenska och engelska.

Wednesday, October 03, 2007

När de dumma bara blir dummare

Ibland undrar man om Alliansens medlemmar inte själva gör tillräckligt för att bli av med makten på kort tid. Nu kommer ytterligare en egoistisk människa, denna gång från Centerpartiet, som vill ha sin tid i rampljuset på partiets bekostnad.

Inget barnbidrag till högavlönade

Varför tror denna man att de som betalar mest i skatt ska avstå ytterligare en förmån? De får redan nästan noll för de höga skatterna de betalar, och får dessutom nöja sig med att bli bespottade varje gång någon upptäcker att de fortfarande har råd med något - mot alla odds. Snacka om orättvisa! Där försvann ytterligare ett incitament till att betala skatt i Sverige. Vore det inte bättre att sänka skatten så att alla kan leva på sin lön, och därmed ta bort behovet av barnbidraget? Snart kommer väl folk utan barn att kräva att få slippa betala till foräldraförsäkringen, särskilt om de är högavlönade. Är det så han vill ha det?

Detta påminner mig om alla överraskande "utspel" som vissa Folkpartister gör då och då, utan att först diskutera sina åsikter inom partiet innan de går ut och annonserar. På denna punkt var Socialdemokraterna klart mästare på att hålla ihop. Men nej, uppkomlingarna måste få profilera sig. På så sätt försvagas förtroendet för de regerande partierna ytterligare, då de uppstår som ett ytterst bräckligt gäng. Idioter.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det konstiga är lopen som folk kan luras av:
- folk tjänar pengar
- folk betalar skatt
- folk får tillbaka pengar som bidrag

Sedan resonerar man att
"jag inte skulle klara mig om jag inte får bidrag...så låt se ...vilket parti ska jag rösta på så att jag får bidra??"

mao så kan man knyta till sig röster genom att få folk att tro att de är beroende av att parti för att överleva....

det faktum att pengar först var deras egna tycks de inte se.
Man får applådera myndighterna som har varit mycket skickliga i att dölja det totala skattetrycket så att folk inte inser detta.


Pelle

8/11/07 14:13  

Post a Comment

<< Home